Refugi antiaeri de l'estació

EL REFUGI ANTIAERI

el-refugi-antieriSituat just al costat de l’estació de tren, el refugi antiaeri de l’estació és el primer refugi museïtzat de Catalunya. Es tracta d’un refugi excepcionalment ben conservat, excavat directament a la roca granítica, amb més de 110 metres de galeries.

El refugi va ser construït pel veïnat de la Garriga, l’any 1938, sota les ordres de la Junta de Defensa Passiva local i va servir per a protegir dels atacs aeris la població, especialment quan les bombes franquistes colpejaren mortíferament el municipi el dia 29 de gener de 1939.

És precisament l’angoixa i l’absurditat de la guerra el que pretén posar de manifest la recuperació del refugi antiaeri de l’estació: mitjançant plafons, elements d’àudio i amb un magnífic audiovisual, la visita al refugi us permetrà conèixer l’evolució del conflicte a Catalunya i, en concret, a la Garriga; la vida quotidiana a la reraguarda republicana; els estralls provocats pels atacs aeris franquistes; els treballs de protecció de la població de la reraguarda…
 

Programació d'itineraris i visites guiades

El refugi forma part de l’itinerari “Patrimoni i Memòria”: “Patrimoni i memòria” 

També, s'hi fan visites guiades cada segon dissabte de mes, a les 12h des del mateix refugi. Consulteu les dates a l'agenda d'activitats!

Video

Video del Centre de Documentació Històrica de la Garriga (CDH):  Aviació i guerra a la Garriga; el camp d'aviació de Rosanes i el bombardeig

Més informació

Consulteu aquí informació sobre el refugi al web www.aviacioiguerra.cat

Galeria: 

cdhflickrfacebooktwitter teatre-la-garrigacorpusradio-silenci