Turisme a l'entorn

Camp d'aviació de Rosanes i els espais de memòria de l'Alt Congost

Aquest espai web, creat pels ajuntaments de la Garriga, l'Ametlla del Vallès i les Franqueses del Vallès, ofereix tota la informació sobre l'espai històric de l'Aeròdrom de Rosanes, un camp d'aviació civil dels anys 30 del segle XX que després es va convertir en base de l'aviació republicana, i sobre els diversos projectes a l'entorn del patrimoni memorial de tots tres ajuntaments. Hi destaca especialment el Refugi antiaeri de l'estació de la Garriga.

Consulteu el web www.aviacioiguerra.cat

El pas del temps al riu Congost

L'alumnat de 5è de primària de l'escola Pinetons, de la Garriga, ha creat, durant el curs 2013-2014 un bloc dedicat a explicar la importància històrica del riu Congost i els usos que n'han fet garriguencs i garriguenques. El projecte forma part del Projecte d'Apadrinament Patrimonial iniciat dos anys enrere per l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament, i s'ha completat amb la instal·lació d'una senyalització amb codis QR a l'alçada del pont de can Jacob, al Parc dels Pinetons, on també s'ha condicionat un baixador al riu.

Consulteu el bloc riucongostpinetons

El Camí

El Camí és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l'esperit de la nostra terra.

La marca d’El Camí (un vuit vermell i incomplet, que indica la direcció a seguir) ja uneix la Garriga fins a Corró d’Amunt, passant pel carrer la Doma, la plaça de l’Església i el Passeig. Més endavant el camí estarà marcat fins al Figaró.

Consulteu el web http://elcami.cat/

Centre d'Interpretació del Territori de l'Ametlla

El CITA, de l'Ametlla del Vallès, és una porta oberta al patrimoni i al territori d'aquest municipi vallesà i al de tota la comarca.

Consulteu el web www.citametlla.cat

Espais de Memòria de Catalunya

Dins la web de la Xarxa d'espais de Memòria de Catalunya, creada pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, podreu trobar informació sobre el Camp d'aviació de Rosanes i el Refugi antiaeri de l'estació de la Garriga, del qual formen part.

Consulteu el web www.20.gencat.cat

Parc Natural del Montseny

L'espai web del Parc Natural del Montseny, amb una gran quantitat de recursos i possibilitats: patrimoni cultural i natural, senderisme, aigua, muntanya... Una part del terme municipal de la Garriga en forma part.

Consulteu el web www.diba.cat

Turisme al Vallès Oriental

Espai web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental. En aquest espai hi trobareu accés als diversos recursos turístics de l'entorn comarcal de la Garriga.

Consulteu el web www.turismevalles.net

Viles termals catalanes

Espai web del Consorci de viles termals de Catalunya, del qual forma part la Garriga.

Consulteu el web www.catalunyatermal.cat

Can Gual, agroturisme

Proposta d’agroturisme a l’Ametlla del Vallès, a tocar de la Garriga.

Consulteu el web cangual.net

Les Oliveres, turisme rural

Proposta de turisme rural a Samalús, a tocar de la Garriga.

Consulteu el web www.lesoliveres.cat