Visites teatralitzades al refugi antiaeri de La Garriga

Amb motiu del 74è aniversari del bombardeig de La Garriga, el proper 26 de gener es faran dues visites guiades teatralitzades a l’interior del refugi de l’estació. L’espectacle, titulat Subterrànies. Sobreviure entre bombes, comptarà amb música, ambientació i guió creats especialment per a l’ocasió.

Les dues representacions, exclusives i gratuïtes, es faran a la tarda i començaran a les 17 i a les 19.30 hores, respectivament.

L’espectacle Subterrànies. Sobreviure entre bombes és una creació de les components del Projecte Vaca (associació de creadores escèniques), que va néixer dins el Festival Projecte Vaca’11 i va comptar amb la col•laboració del Museu d’Història de Barcelona, que va cedir l’espai del Refugi 307 de Barcelona. La proposta pretén oferir a un públic interessat en el patrimoni, la història contemporània, la història de les mentalitats i els estudis de gènere, les arts escèniques i la creació artística femenina una experiència historicoartística única. La visita teatralitzada convida a reviure les històries de la nostra història, en un país en guerra i un temps de penúria. L’actuació pretén explicar l’experiència de la guerra i la vida a la rereguarda, la construcció de refugis i l’organització de pobles i ciutats. Alhora, vol retre homenatge a les dones anònimes que tant van fer per la societat i el país durant la guerra.

Per poder gaudir de la visita teatralitzada Subterrànies. Sobreviure entre bombes cal fer una reserva prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions ja es poden fer a través del correu patrimoni[at]ajlagarriga[dot]cat i del telèfon 93 860 50 50 (ext. 1321).