Gran farsa
Data:
Punt de sortida:
Teatre de la Garriga, El Patronat. El Passeig, 42

A les 20 h

En un centre penitenciari d’un estat imaginari, ni molt a prop ni gaire lluny de les nostres terres, els presos, potser com activitat programada en el seu pla de reeducació, preparen una representació teatral. Aquesta representació, inevitablement, parlarà d’ells i del seu país: una monarquia més o menys corrupta, d’aparença liberal que, a més dels poders econòmics, militars i religiosos, com tota la vida, sabrà trobar en el poder judicial la darrera justificació de les seves decisions interessades i arbitràries.


Per l’escenari desfilaran els personatges més influents de la cort: empresaris, polítics, responsables dels grans mitjans de comunicació i, és clar, jutges.

Tots ells involucrats en la defensa absurda del poder reial, justificació simbòlica i també pràctica del seu propi poder i els seus privilegis, que es fonamenten en un seguit de principis immutables: la unitat de l’estat, la veneració de la força, la inqüestionabilitat de l’herència, el necessari nepotisme dels bons…

La representació ubuesca dels seus arguments potser ens farà riure, però la hipèrbole no serà suficient per amagar la seva efectivitat real ni la seva crueltat.


Preu:

  • 16 €
  • 1 € de descompte en la compra per web