Festa major 2022

Cartell festa major 2022

Els dies 28, 29, 30 i 31 de juliol i 3 d’agost, la Garriga torna a engalanar-se per celebrar la Festa Major, enguany, recuperant de nou el format previ a la pandèmia i sense restriccions sanitàries.

 

La programació començarà amb el pregó a càrrec de la xef garriguenca Maria Nicolau i seguirà amb  el ja clàssics correfoc i corre aigua, per acabar amb un concert del grup de rock de la Garriga Místics, a la plaça de l’Església.

Després de dos anys, també es recupera el sopar de Festa Major a la Plaça de can Dachs, amb l'orquestra La Principal de la Bisbal, que posarà música a la nit.

Durant les tardes del divendres i dissabte, el Passeig acollirà les activitats familiars. Tampoc hi faltaran activitats al Teatre de la Garriga – El Patronat, com concerts vermut.

En total, es preparen un centenar d’activitats que es repartiran entre la plaça de l’Església, la plaça de Can Dachs, el Passeig, el teatre, l’Espai Nits de la Doma i Can Noguera, i que volen conformar “una programació en què tothom se senti representat i que tothom la pugui gaudir”, amb un ampli ventall d'espectacles “per a totes les edats i gustos”, segons el regidor de Cultura, Lluís Rodríguez.

Així sonaran les nits de Festa Major

Divendres, a l’Espai Nits de la Doma, que tornarà a concentrar l'oferta d'oci nocturn de la celebració, els finalistes del concurs de grups de música novells Dystopia i Black Plant Garden arrencaran els concerts de nit a partir de les 21 hores. Tot seguit, serà el torn de T-Nue amb el seu pop-rock garriguenc, Jazzwoman amb les seves lletres feministes i els DJs locals Lefert i Edu Elizondo.

I dissabte, Lola & the Rhinos, guanyador del concurs de grups obrirà la nit musical. Cocodrilo Club, tornarà a fer ballar el públic i escalfarà l’ambient per Obeses. Ja més entrada la nit, Subliminal Marc seguirà la festa, que tancarà els DJs garriguencs FLAVO.

Espai Nits de la Doma

Des de l'Ajuntament s'ha decidit recuperar aquest espai un cop eliminades les restriccions d'aforament per la prevenció de la COVID-19 i atenent les peticions d'entitats i persones a títol individual que remarcaven la practicitat de concentrar en un espai força cèntric la gran oferta de l'oci nocturn de la Festa Major de la Garriga.

No obstant això, la intenció és mantenir el model de festa de l'any passat, apostant per una programació protagonitzada per artistes locals i evitant macroconcerts.

“Li volem donar un gir a la Doma”, comenta el regidor. “Volem que es converteixi en un espai on les famílies puguin anar-hi a sopar abans que es faci de nit, un espai de trobada”. Per això, l’oferta de la Doma es completarà amb la gastronomia de diverses food trucks.

Festa lliure, fes-te lliure!

Un any més, torna la campanya Festa lliure, Fes-te lliure, que té per objectiu de prevenir comportaments sexistes i possibles agressions sexuals durant la Festa Major. “Amb aquesta campanya volem contribuir a la bona convivència i a unes relacions respectuoses i igualitàries de totes les persones”, explica l’alcaldessa, Dolors Castellà. Per això, s’instal·larà el  Punt Lila, que estarà ubicat a l’Espai Nits de la Doma.

El cartell d’enguany

Mishale Barea ha estat l’alumna de l’EMAD guanyadora del concurs de cartells de Festa Major, amb una proposta que engloba els diferents protagonistes de la celebració sota el lema “sense tu no hi ha festa”.

L’Esgarrinxada, la Ruta del Pintxo i el Torneig de futbol sala d'estiu, celebracions prèvies

Enguany, es recupera l’Esgarrinxada, una de les activitats emblemàtiques de la Festa Major, però torna amb novetats: tindrà lloc el dia 23 de juliol, avançant-se a les dates de la festa i esdevenint un dels actes previs.

Una altra de les activitats prèvies que torna amb força és la Ruta del Pintxo, que se celebrarà del 14 al 24 de Juliol. Durant aquests dies, bars i restaurants de la Garriga oferiran les seves creacions en forma de tapa, acompanyades de beguda, per 3 euros la consumició.

El Torneig de futbol sala d’estiu, a més, serà del 6 al 29 de juliol, a la Pista 1.