Festa de Corpus

Logo Corpus de la Garriga
Data:
-
Punt de sortida:
Plaça de l'Església

La Festa de Corpus són tres días de festa i cultura popular.

Els carrers de La Garriga es cobreixen amb catifes de flors per celebrar la festa del Corpus, un esdeveniment amenitzat per balls tradicionals i actuacions folklòriques. Es tracta d'una festa en la qual la participació de la població és fonamental.


Cada any, durant la Diada del Corpus, els habitants de la Garriga entapissen el centre de la població amb més de 1.800 metres lineals de catifes de flors, declarades Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional el 2015. Veïns i entitats hi participen, decorant amb uns 240.000 clavells i altres flors i elements vegetals els carrers de la població, en una celebració que combina el caràcter religiós, el cultural i el popular. A més de les catifes, la festa també inclou la confecció d'altars de flors, un mural i el tradicional ou com balla.

Se celebra de forma ininterrompuda des del 1816 i hi col·laboren associacions de veïns, entitats socials i escoles. La festa s'amenitza amb balls tradicionals, actuacions folklòriques, concursos i la processó, en la qual participen gegants i bastoners.

La trentena de catifes són creades de bon matí i el públic pot passejar i visitar-les al llarg de tot el dia. La jornada ofereix altres activitats complementàries, com ara concerts, actuacions castelleres, balls i exposicions, així com diverses propostes culturals.