Affiche de corpus

Del 2 a l'11 de juny, gaudeix de les activitats que es fan en motiu de la festa de Corpus de la Garriga.

DIVENDRES 02/06

 • 20 h Conferència: “El Corpus Christi, element clau per la identitat festiva catalana” a la Fundació Maurí (c. Cardedeu 17). La festivitat de Corpus és una festa amb més de dos-cents anys d’història a la Garriga. Des de l'any passat hi desfilen els elements més representatius de la imatgeria festiva representada pel seguici. La conferència tractarà del paper que ocupen simbòlicament cadascun d'aquests components de la cultura popular a la festa. A càrrec de Nil Rider, arxiver i tècnic de patrimoni immaterial de la Catedral de Barcelona.

 

DISSABTE 03/06 

 • 17.30 h. Plantada de Gegants de la XXXII trobada de gegants de la Garriga a la Plaça de Can Dachs.
 • 18 h. Cercavila de gegants. Recorregut: des de la Plaça Can Dachs, carrer del Centre, Calàbria, St. Ramon, Cardedeu, Nostra Sra. de la Salut, Passeig, la Mina, Banys, Plaça de l’Església.
 • 18 h. Inauguració de l’exposició “Corpus 2023” a la Sala municipal d’art i exposicions Andreu Dameson i Aspa (Pl. Can Dachs).
  L’exposició mostrarà els cartells del “37è Concurs de cartells” i es podrà votar el cartell que anunciarà la Festa de Corpus per al 2024. L’horari de l’exposició serà de dilluns a divendres de 16.30 a 20h i els dissabtes i diumenges de 10 a 13.30 i de 16.30 a 20h. A l’exposició, també es mostraran els treballs de creació de les catifes que fan les Escoles de la Garriga.
 • 19.30 h. Balls de lluïment i entrega de records a la Plaça de l’Església. Ens acompanyaran les colles d’Aiguafreda, les Borges del Camp, Barri del Poble Nou de Manresa, Piera, Olesa de Montserrat, Sant Hilari Sacalm, Castellterçol i Gualba. Organitza la Colla de Geganters i Grallers de la Garriga.

 

DIUMENGE 4/06

 • 12 h Inauguració de l’exposició “La canalla”.L’exposició, que estarà fins al 30 de juny, mostrarà les il·lustracions del Pere Iglesias que expressen el sentiment de la canalla en la creació de catifes a la festa del Corpus.

 

DIJOUS DE CORPUS 8/06

 • 18.45 h. Repic general de campanes anunciant l’inici de festes i arribada dels balls i entremesos garriguencs a la Plaça de Can Dachs. 
 • 19 h. Ofici Solemne de Corpus. A l’Església de Sant Esteve de la Garriga. 
 • 19.30 h. Inici de festes a la Plaça de l’Església
 • Sons de Corpus, acció musical i performativa dels elements sonors que conformen la Festa del Corpus de la Garriga. Una peça sonora on se sumen tots els sons que, de ben segur,  ens evocaran imatges i records de la festa.  A càrrec de l’artista interdisciplinari Pol Aumedes.
 • Parlaments de les autoritats seguit del Ball d’Homenatge a càrrec de l’entitat la Garriga Balla.
 • A continuació, Lluïments del seguici festiu garriguenc. La primera sortida del seguici festiu garriguenc al complet donarà el tret d’inici de les festes de Corpus amb l’exhibició de lluïment dels diversos balls i entremesos. Hi participaran l’ACR Front Diabòlic, els capgrossos Ginesta i Clavellot, el ball de nans, el ball de gegants i el ball de cintes. La música anirà a càrrec de Grallarriga, els grallers de la Garriga. 
 • En acabar, Tronada d’inici de festes i lluïment conjunt.

DIVENDRES  DE CORPUS 9/06

 • A les 20h “Sardanses” Ballada de sardanes i danses tradicionals catalanes amb la Cobla Mediterrània a la Plaça de l’Església.
  Vine a ballar danses tradicionals i sardanes! Els membres del Ball de Gitanes i de l’Agrupació Sardanista us ensenyaran a ballar-les.
 • 22.30 h. Concert de Corpus amb Guillem Roma a Can Luna, ctra. Nova 28.
  El nou disc ‘Postureo Real’, un disc carregat d’energia renovada i ple de cançons que ens faran ballar i trobar-nos amb la bellesa de les coses que ens envolten. Després de viatjar lluny amb els seus últims treballs, Guillem Roma agafa un camí de retorn a casa, cap a l’essència i la naturalitat. Envoltat per una banda de luxe, l’artista osonenc estrena nou espectacle amb una posada en escena original que ens endinsarà en un univers carregat de màgia i emoció.   Preu 6 €. Compra d’entrades a Teatre de la Garriga, el Patronat

 

DISSABTE 10/06  -  VIGÍLIA DE CORPUS

 • 11 h. Recollida de clavells a Can Luna.
  Recollida de flors per a les entitats, centres educatius, carrers i associacions que participen de la confecció de les catifes de Corpus.
 • 16 h. Enramada a la Plaça de l’Església.
  Comença la tradicional enramada que cobreix les parets dels carrers del Barri de Sant Roc - El Centre amb canya autòctona.
 •  17.30 h. Preparem els clavells als espais assignats per les entitats catifaires.
  L'any 2016 les catifes de flors de la festa del Corpus a la Garriga varen ser declarades Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, com a mostra d’art floral efímer. Les entitats catifaires que fan les catifes de diumenge, el dia abans obren les portes de diferents espais perquè les persones que ho desitgin puguin col·laborar obrint i preparant els clavells per a la creació de catifes de l’endemà. Consulteu aquí els espais on podeu anar a col·laborar.
 • 18 h. Diada Castellera de Corpus a la plaça del Silenci.
  A càrrec dels Xics de Granollers i colles convidades de Castellers de Caldes i Manyacs de Parets. Vine a fer pinya amb les colles vallesanes!
 • 19 h. Concert de la Societat Coral l’Aliança i el cor Gaia a la Plaça Can Dachs.
  Al tradicional concert coral de Corpus, enguany s’ha convidat al Cor Gaia. És un cor femení dirigit per Maria Illa i format totalment per dones que neix el 2021 a l'Escola de Música Amics de la Unió de Granollers. Fan un repertori pop-rock a 3 veus, amb temes des d'Adele, Alicia Keys, Rachel Platten o Katy Perry entre d'altres.
 •  20 h.  Seguici infantil garriguenc a la Plaça del Silenci.
  Les colles i seccions infantils dels diferents balls i entremesos són les protagonistes! Vine a veure la passada de la Vigília de Corpus de la mà de la colla infantil de diables, dels gegantons i del ball de cintes infantil. Recorregut: Plaça de l’Església, Centre, Calàbria, Sant Ramon, Can Xic Corder, Pg. dels Til·lers, Plaça de les Oliveres i Pista poliesportiva núm. 1.
 • 21 h. Entrepans populars i concert amb els  Wisky Pichers al Barri de Dalt (c. Negociant).
  El Barri de Dalt ens ofereix un sopar d’entrepà popular amb botifarra de la Garriga de les botigues del barri. Venda anticipada del sopar Kabells & Tints (c. Calàbria 67). El grup Wisky Pichers oferirà un concert de versions.
 • 21 h. Sopar popular de Corpus a la Pista poliesportiva núm. 1 (c. Pere Ballús, s/n)
  L’Associació Cultural Corpus la Garriga i la Federació l’Enramada, que inclou les entitats de balls de cultura popular, oferiran servei de bar i sopar popular. Venda anticipada del sopar al Bar la Plaça (c. del Centre 35), al Rebost del Pou Calent (c. dels Banys, 31) i Can Perris, (plaça de les Oliveres 11).
 •  23 h. Concert de Corpus amb en Joan Garriga i el Mariatxi galàctic a la Pista poliesportiva núm. 1 (c. Pere Ballús, s/n).
  Un concert festiu per a gaudir dels mons de l’acordió de Joan Garriga: el Mediterrani de l’havanera i el raï, el Carib llatí, la Jamaica del reggae i el dub i evidentment, el nord de Mèxic que inspira la seva formació. Acompanyat del seu fidel company de mil batalles, Marià Roch (baix), el fogoner de la caldera rítmica, Rambo (bateria), i el guitarrista Madjid Fahem (Manu Chao, La Ventura), el veritable hereu de Gato Pérez es consagra a l’Olimp de la fusió sense confusió. 
 • Seguidament, DJ Tiwi a la Pista poliesportiva núm. 1.
  No hauràs ballat prou amb en Joan Garriga que ara vindrà el sonat d'en Tiwi a fer-te moure la cintura d'una banda a l'altra a base de purs èxits musicals. Passant per la salsa, el funky i el reggaetó més pur, la festa seguirà ben amunt fins que toqui anar a fer catifa.
   

 

DIUMENGE 11/06  - FESTA DE CORPUS

 • Des de primera hora. Confecció de catifes i de l’Ou com Balla a la Plaça de l’Església, c. del Centre, la Doma, Sant Francesc, ctra. de l’Ametlla, Banys, Samalús, Plaça Santa Isabel, Nostra Senyora de la Salut, Plaça de les Oliveres, Calàbria, Cardedeu, Sant Ramon i Negociant.
  Decoració de la façana de l’Ajuntament i la plaça amb un total 28 catifes de flors pels carrers del poble i un mural floral al Barri de Dalt. Muntatge i decoració de tres altars: un al carrer la Doma (de l’Asil Hospital), a les places de Santa Isabel (barri de Santa Rita) i de les Oliveres (de la Residència del Pilar).  Confecció i muntatge de l’Ou com Balla a la Plaça de l’Església. 
  Les entitats, centres educatius, barris i associacions comencen de bon matí i s’hi estan fins al migdia per confeccionar les catifes de flors. Consulteu aquí els espais on podeu col·laborar a fer catifes.

 • 8 h. Matinades pels carrers on s’hi confeccionen catifes. 
  Passada del grup de grallers Grallarriga per tots els carrers interpretant el tradicional Toc de Matinades i anunciant, juntament amb la Ginesta i en Clavellot, l’inici de la jornada. 

 • De 11 a 14 h. i de 17 a 20 h. Portes obertes i visites a llocs d’interès de la Garriga.
  o    Can Raspall (c. Banys, 38). Visita de l’espai i punt d’informació turística.
  o    Casa Barbey - jardí (c. Figueral, 48) 
  o    Casetes en miniatura de l’Asil Hospital (c. la Doma 18)
  o    Fundació Maurí (c. Cardedeu, 17)
  o    Hotel Balneari Spa Termal Blancafort (c. Mina 7). Catifa del Blancafort i Summer Market als 
  jardins de l'hotel.
  o    Hotel Balneari Termes de la Garriga (c. Banys 23)
  o    Hotel Boutique Edelweiss (c. Rosselló d’Amunt 9 )  (En horari de 10 a 13h)
  o    Refugi Antiaeri de l’estació (Ronda del Carril, 49 al costat de l’estació de tren)
  o    La Doma - església (Av. de Sant Esteve, 1)  (En horari d’11 a 14 h)
  Amb acompanyament de figurants de l’Associació la Garriga Modernista.

 • De les 9 fins a les 14 h. Programa especial de Ràdio Silenci des de la Plaça de l’Església.

 • De les 12 h fins a les 13.30 h. L'Escola Municipal de Música (EMM) posa música el Corpus, actuacions al jardí de la casa Barbey.

 • 12.15 h. Passejada oficial de les autoritats.

 • 12.30 h. Ball de l’Ou com Balla a la Plaça de l’Església.
  Interpretació de la peça “L’Ou com Balla” de Ruben Salvador a càrrec de Grallarriga.

 • 17.30 h. Tradicional ballada de sardanes a la Plaça Can Dachs.
  Audició i ballada de Sardanes amb la cobla Sabadell.

 • 18 h. Lliurament del premi a la persona que hagi guanyat el concurs de cartells de Corpus, per part de l’Associació Cultural Corpus la Garriga a la Sala municipal d’art i exposicions Andreu Dameson i Aspa.

 • 18.30 h. Balls de Corpus a la Plaça Can Dachs.
  Interpretació del tradicional Ball de Cintes de la Garriga i balls a càrrec de La Garriga Balla. Lluïment dels diversos entremesos amb la participació dels gegants, en Clavellot i la Ginesta i del Ball de Nans de la Garriga. La música anirà a càrrec de Grallarriga, els grallers de la Garriga.

 •  Seguidament, Repic general de campanes i Anada a Ofici des de la Plaça Can Dachs a la Plaça de l'Església amb la participació del seguici festiu de la Garriga i la Cobla Sabadell.  

 • 19.30 h. Ofici Solemne de Corpus  amb la participació de l’Escolania Parroquial de Sant Esteve i els gegants de la Garriga. 

 • Seguidament, Processó de Corpus pels carrers encatifats.  
  Solemne Processó encapçalada pel seguici festiu de la Garriga integrat pel Ball de Diables, el Ball de Nans, el Ball de Gegants, el Ball de Cintes i els Grallers obrint pas a la comitiva religiosa. Participació de la Cobla Sabadell i l’Escolania Parroquial. 

 • En acabar la processó, Lluïment final del seguici festiu a la plaça de l’Església.

 •  Clavellada de fi de festa.