Notícies

De la mà de l'historiador i guia Marc Jobani, d'@andronacultura i sota la iniciativa de les àrees de patrimoni i @igualtat_lagarriga vam poder redescobrir l'altra Garriga en marc del #25novembrediainternacionalcontralaviolenciamasclista

 

Es va recòrrer una vila plena d'històries silenciades durant segles, construïda sobre les memòries invisibilitzades de generacions desprovistes dels seus drets més fonamentals.

 

Maternitat, educació, matrimoni, oci, religiositat, treball, persecució, sexualitat...

 

Malgrat la incertesa d'aquests últims mesos desde l'@ajlagarriga i el Centre de Visitants hem seguit apostant per mantenir-nos obertes, per adaptar els nostres serveis i productes a les noves necessitats dels nostres públics sempre d'acord a les mesures sanitàries recomenades.

Som conscients dels reptes que afronta el sector en els propers anys, i és per això que més que mai seguim apostant per el futur.

El 16 de setembre de 2020 es va fer a Can Luna presentació del llibre: "Interpretació del Patrimoni. Com provocar pensaments, preguntes i significats", una obra coral publicada per l'editorial Rafael Dalmau, i que ha estat impulsat per l'Ajuntament amb la voluntat de ser el primer manual de la disciplina en català. Volem donar especial agraïment al coordinador, l'Enric Costa Argemí. 
 

Amb totes les precaucions van seguir les obres d'excavació del forn de can Terrers a la Garriga. Aquest forn datat a mitjan segle XVIII, es podrà visitar en un futur un cop s'hagi adequat tot l'espai.

La Doma, retaule dels garriguencs

Entrevista a TV3 a la carta als autors del llibre "La Doma, retaule dels garriguencs", Jordi Llimargas i Pepo Segura, que recull les pecularietats arquitectòniques de l'església de la Doma i la seva vinculació amb la població de l'entorn del segle XIV. Data 16/01/2013