Actes per commemorar el 74è aniversari del bombardeig a La Garriga

La Garriga commemora, un any més, l’aniversari del bombardeig que el gener de 1939 va sacsejar la vida al municipi. Els actes programats inclouen, en primer lloc, la inauguració de l’exposició “Catalunya bombardejada”, el proper divendres 25 de gener a les 20 hores a la sala Andreu Dameson. L'exposició estarà oberta fins el dia 10 de febrer.

La mostra, produïda pel Memorial Democràtic, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. L’exposició explica, amb imatges, textos i objectes originals, quins danys van comportar els bombardeigs, quina resposta van provocar entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics.

El segon acte previst és l’espectacle Subterrànies. Sobreviure entre bombes, una visita guiada teatralitzada a l’interior del refugi antiaeri de l’estació. L’espectacle - amb música, ambientació i guió creats especialment per a l’ocasió- pretén explicar l’experiència de la guerra i la vida a la rereguarda, la construcció de refugis i l’organització de pobles i ciutats. Les representacions es faran a la tarda i començaran a les 17 i a les 19.30 hores, respectivament. Per poder gaudir de la visita cal fer una reserva prèvia, ja que les places són limitades.

L’última activitat programada arribarà divendres 1 de febrer i, sota el nom “Històries humanes de la guerra”, consistirà en una conversa entre els periodistes Eloi Vila, autor del llibre Cartes des del front, i Pep Mas, director d’El 9 Nou del Vallès Oriental. La xerrada, que es farà a les 20 hores a la sala Andreu Dameson i serà oberta a tothom, girarà entorn del drama que es va viure durant la Guerra Civil, amb moltes famílies separades per la marxa dels homes al front de la guerra.