Viu les Jornades Europees del Patrimoni a la Garriga

Un nou itinerari permetrà descobrir històries, patrimonis i tota mena de secrets rurals amagats al nucli urbà de la Garriga. Es tracta de la ruta de ‘La Garriga Secreta’, que es presentarà amb una visita guiada el proper 28 de setembre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) 2013.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, començarà a les 18 hores des del Centre de Visitants i comptarà amb el guiatge de membres de l’associació La Garriga Secreta. L’itinerari passarà a formar part de l’oferta turística permanent que, a l’entorn del Centre de Visitants, està bastint l’Àrea de Patrimoni.

També dins les JEP tindrà lloc una visita guiada pels espais de regadiu de la Garriga, on el públic coneixerà el Regadiu de les Roques, una zona d’horta guanyada al riu Congost durant el segle XVIII i que segueix en funcionament a dia d’avui. La visita, a càrrec de Jaume Oliver, comptarà amb la participació e pagesos, que parlaran del seu treball i el funcionament del regadiu. La ruta pels espais de regadiu es farà diumenge 29 de setembre a les 10 hores des del Centre de Visitants i està destinada, de manera especial, al públic familiar.

Una altra de les activitats serà la xerrada ‘La transformació històrica del paisatge a la Garriga i Figaró-Montany (1850-2010), el divendres 27 a les 20 hores a Can Raspall. La xerrada anirà a càrrec dels professors Enric Tello (UB) i Joan Marull (UAB), responsables de l’estudi, que encara segueix en curs.

Aquest any, doncs, les JEP es dediquen íntegrament a activitats incloses al projecte “La Garriga rural: a l’ombra del Modernisme?”, i s’agrupen sota el nom de “La Garriga rural: història, secrets, paisatges...”.