Torna la Fira de la Botifarra de la Garriga

Cartell de la 3a Fira de la Botifarra

La Garriga torna a celebrar la Fira de la Botifarra, un esdeveniment que pretén promoure el comerç local,  promocionar el municipi i esdevenir un referent en el sector cansalader de la comarca. A partir d’un dels productes més emblemàtics del poble -la botifarra- la Fira donarà a conèixer aquesta tradició garriguenca i oferirà tot un conjunt de propostes lúdiques i culturals, tastets gastronòmics, i una àmplia oferta de productes artesanals i de proximitat. La Fira vol promocionar la botifarra de la Garriga com a producte autòcton de qualitat i, alhora, donar a conèixer la tradicional elaboració d’aquest embotit i valoritzar els productes elaborats a partir del porc.  

Fira, visites guiades, menús gastronòmics al sector de la restauració
La 3a edició de la Fira de la Botifarra es farà els propers 8 i 9 de març a l’entorn de la plaça de can Dachs de la Garriga, on el públic trobarà diverses parades amb els productes de cansaladeries, establiments de proximitat i de productors locals i comarcals.

El sector de la restauració també participarà activament en l’esdeveniment i oferirà del 2 al 9 de març plats de botifarra als establiments.   
Així, durant tot el dissabte i diumenge al matí, les persones visitants podran gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat i, alhora, descobrir els principals atractius turístics del municipi amb les visites guiades. La Fira també inclourà activitats culturals, com una cercavila dels Gegants i els Bastoners de la Garriga, on també es ballarà el Ball de Cintes del municipi. Altres propostes seran els tallers de preparació artesanal de botifarres i diverses activitats infantils.

Una altra de les novetats és la presentació del lèxic del porc, “del porc fins la cua és bona”, elaborat amb la col•laboració del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, l’Escola d’Art i Disseny (EMAD) de la Garriga i les cansaladeries i elaboradors de la Garriga. La presentació serà el dijous 6 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a Can Raspall.