Es presenta el documental de la Garriga rural

Portada del documental "La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme"

"La Garriga rural. Quan la terra marca el ritme" és el nom del documental que es presentarà el diumenge 30 de març de 2014 a les 18.00 h al Teatre de la Garriga - El Patronat.

Des de finals de l’any 2012, quan es van fer la major part d’entrevistes a garriguencs i garriguenques que conformen el gruix principal del documental, la productora Sabem.com, en col·laboració amb l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, hi ha estat treballant.

Finalment sortirà a la llum un treball de prop d’una hora de duració que retrata la Garriga quan el poble i la seva gent encara anaven al ritme que marcava la terra. El documental fa una fotografia de la primera meitat del segle XX, dels darrers moments d’aquella Garriga rural que s’esllanguia a poc a poc, i també refelecteix la transformació que ha patit la Garriga al llarg del segle XX, sobretot a partir del retrocés del sector primari, de la urbanització del sòl i dels canvis ens els modes de vida i de treball. I a més, el treball també intenta fer-nos qüestionar i reflexionar sobre els models de desenvolupament que, a més d’acabar amb la història, els patrimonis i el paisatge rural, ens han portat també a la crisi que estem patint.

Podeu veure un tràiler del documental aquí:

Vols tornar a entrar a la Garriga de fa més de 60 anys? Com eren els carrers? Què menjava la gent? De què treballaven? Com vivien els nostres avis i àvies? Com s’ha transformat el paisatge? Totes aquestes preguntes i moltes més tenen resposta al documental “La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme”. El dia 30 de març al Teatre en podreu veure l’estrena i, després, us en podreu emportar gratuïtament una còpia en dvd.