Oli, vi i pa: Visita guiada als espais de secà de la Garriga

Amb l’objectiu de fomentar el coneixement del treball a pagès i la seva importància per a la producció d’aliments de proximitat i per la creació dels paisatges que ens envolten i ens són familiars, l’Ajuntament organitza el proper 16 de juny l’activitat “Oli, vi i pa: visita guiada als espais de secà de la Garriga”.

La ruta, que s’adreça a un públic familiar, començarà a les 10 hores a la plaça Narcisa Freixas i recorrerà part del Malhivern, el Pla de les Parets i les oliveres de Can Violí.

Durant la visita guiada, que anirà a càrrec de Jordi Puig, ambientòleg i tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla, s’explicarà el paper històric del secà en els paisatges, la societat i l’economia garriguenques. Alhora, es podrà conèixer de primera mà els espais que conreen alguns pagesos del poble, que també participaran de l’activitat i explicaran les particularitats dels seus processos de treball. A la ruta es reflexionarà sobre el paper que juguen actualment aquests espais, la manera com es gestionen i la seva importància en la configuració de paisatges, patrimonis i riquesa.

La sortida “Oli, vi i pa: visita als espais de secà de la Garriga”, totalment gratuïta, forma part del projecte La Garriga rural, que ha impulsat l’Ajuntament de la Garriga amb l’objectiu de recuperar i posar en valor el passat i els espais rurals del municipi. Des de l’organització es vol agrair als pagesos Jesús González, Carles Nualart i Eduard Oliveres la seva col•laboració amb la iniciativa.