Els propers 26, 27 i 28 de juliol tornen les Jornades Modernistes de la Garriga, que aquest any enceten la seva 2a edició. Les jornades pretenen reflexionar, a través de diferents actes lúdics i culturals, sobre el moviment modernista i el que ha significat el seu patrimoni per a la Garriga i el país.

Aquesta vegada, les Jornades Modernistes indagaran en la figura d’arquitectes que van deixar petja a la Garriga i, alhora, incidiran en alguns personatges claus en la història del moviment, com el polifacètic Adrià Gual o l’escriptor Apel·les Mestres. Tots ells, ara fa 100 anys, van tenir una relació directa amb la Garriga.

La música també tindrà un paper destacat dins el programa d’activitats, amb un concert de música de l’època en un espai tan emblemàtic com la capella de Santa Maria del Camí; un ball amb pianola als jardins de Can Barbey i una actuació de cloenda a càrrec de la Cobla Sant Jordi, que interpretarà sardanes centenàries als jardins de la Torre Domingo Pujadas. Música, història i patrimoni, doncs, aniran de bracet en el decurs de les jornades.

Durant les jornades s’inaugurarà una exposició permanent sobre Modernisme -projectada i produïda per l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament- a l’equipament municipal Can Raspall, es faran visites guiades, conferències i lectures dramatitzades, entre d’altres activitats divulgatives.
 

Tot plegat - la diversitat d’actes, espais i horaris-, amb la voluntat de fer arribar el Modernisme i la seva relació determinant amb la Garriga a tot tipus de públic, de manera que tant el públic especialitzat, com les famílies, com aquelles persones amb inquietuds culturals o ganes de passar una bona estona, trobin una proposta que els satisfaci.