La Garriga secreta

LA GARRIGA SECRETA

La Garriga és un poble que ha viscut de i per a l’agricultura durant molts segles. Les necessitats i els ritmes de vida i de treball de l’agricultura han configurat, al llarg de centenars d’anys, el territori, l’urbanisme, els paisatges i la societat garriguenca.

Però a la Garriga, l’agricultura, i també els reflexos d’aquella societat rural centenària, han desaparegut o han quedat invisibilitzats quasi per complet.

A través de tres itineraris –pel regadiu, pel secà i pel nucli urbà– us proposem descobrir camins, racons, patrimonis i històries secretes, per tornar a la vida aquella Garriga rural.

DESCARREGA'T EL TRACK!

La Garriga s'explica a través de secrets amagats als nostres ulls

garriga-secretaFa tan sols 150 anys, la Garriga era un poble ben diferent de l’actual. Tenia un nucli urbà petit i concentrat, on amb prou feines hi vivien un miler de persones. Les cases s’allargassaven al voltant del camí ral, l’actual carrer major.

Però fora d’aquí, el paisatge garriguenc era un altre món. A la plana, aquí mateix on som, on ara hi ha cases i polígons industrials, hi havia horts i camps de secà. I les vessants muntanyoses, on avui fixeu-vos que només hi ha boscos, estaven ocupades per oliveres i, sobretot, vinyes.

La força d’aquest paisatge era tan gran que, durant molts segles, va dibuixar també la forma dels carrers i de les cases de la Garriga. Dibuixos i formes que, malgrat els últims 150 anys, han resistit amagats en alguns racons del poble.

Ens acompanyeu a descobrir-los?

Plànol de l'itinerari

garriga-secretaDescarregueu-vos més avall el fulletó de l’itinerari i descobriu la Garriga secreta pel vostre compte!

Preus i horaris

Es tracta d'un itinerari autoguiat, que podeu fer gratuïtament i pel vostre compte. Si us interessa, però, una visita guiada, consulteu aquí els preus i horaris

Galeria: