La Doma

EL CONJUNT DE LA DOMA

la-domaAmb el nom de la Doma es coneix el conjunt que inclou l’antiga església parroquial, els edificis de la domeria i el cementiri vell.

La primera notícia de l’església és del segle X. La part més antiga del temple actual, però, és la nau central, romànica, construïda al segle XII. L’aspecte actual de l’església data del segle XVI, moment en què es construïren la nau lateral amb la porta d’entrada al temple, la capella fonda, la sagristia, el campanar, el comunidor i el cor.

L’interior de la Doma conserva un magnífic retaule gòtic de Sant Esteve. És la peça artística més important del conjunt de la Doma, de finals del segle XV.

L’entorn de l’església de la Doma sempre ha realitzat la funció de cementiri. Hi ha interessants obres arquitectòniques i escultòriques i hi són enterrats personatges tan notables com l’arquitecte Manuel J. Raspall.

Visites guiades / Itineraris

La Doma compta amb una estació d’interpretació i forma part de l’itinerari de descoberta “De l’Antiguitat a l’Edat Mitjana”, que pots fer amb les nostres GUIMO (guies mòbils). 

La Doma forma part de vàries activitats guiades, programades des del Centre de Visitants mensualment:

- Itinerari guiat: "La Doma. Tresor medieval de la Garriga". Primer dissabte de mes. A les 10h des del Centre de Visitants (Crta.Nova, 46). 

- Visita teatralitzada: "L'Arxiu de Pedra". Consulteu programació. A  les 11h o a les 20h, des del pàrquing de la Doma (actual Cementiri de la Garriga).ç

- Activitat: "Desperta Holmes!". Consulteu programació, en procés. 

Informació i reserves a info[at]visitalagarriga[dot]cat o bé 610 477 823

Passejades virtuals

Voleu conèixer i descobrir els secrets i racons que amaga l'església de la Doma? Entreu, mireu i passejeu en aquesta proposta virtual que us proposem! Mira aquí.

 

Galeria: