La Doma

EL CONJUNT DE LA DOMA

la-domaAmb el nom de la Doma es coneix el conjunt que inclou l’antiga església parroquial, els edificis de la domeria i el cementiri vell.

La primera notícia de l’església és del segle X. La part més antiga del temple actual, però, és la nau central, romànica, construïda al segle XII. L’aspecte actual de l’església data del segle XVI, moment en què es construïren la nau lateral amb la porta d’entrada al temple, la capella fonda, la sagristia, el campanar, el comunidor i el cor.

L’interior de la Doma conserva un magnífic retaule gòtic de Sant Esteve. És la peça artística més important del conjunt de la Doma, de finals del segle XV.

L’entorn de l’església de la Doma sempre ha realitzat la funció de cementiri. Hi ha interessants obres arquitectòniques i escultòriques i hi són enterrats personatges tan notables com l’arquitecte Manuel J. Raspall.

Itineraris

La Doma compta amb una estació d’interpretació i forma part de l’itinerari “De l’Antiguitat a l’Edat Mitjana”. Consulteu aquí l'itinerari “De l’Antiguitat a l’Edat Mitjana”

Programació visites guiades

Primer dissabte de mes: consulteu les dates en la nostra agenda d'activitats!!

- Itinerari guiat: La Doma. Tresor medieval de la Garriga.

- Visita teatralitzada: L'Arxiu de Pedra"

Galeria: 

cdhflickrfacebooktwitter teatre-la-garrigacorpusradio-silenci