Camp d'aviació de Rosanes

EL CAMP D'AVIACIÓ A ROSANES

camp-aviacio-rosanesA principis dels anys 30 del segle XX, un empresari argentí apassionat per l’aviació es va construir a Rosanes, entre la Garriga i l’Ametlla, un camp d’aviació particular.

L’any 1937, durant la Guerra Civil, la República es va fixar en l’espai que ocupava aquest camp per fer-hi una ampliació i convertir-lo en aeròdrom de guerra. El camp va tenir un paper molt important als fronts del Segre i de l’Ebre i, després, en la defensa aèria de Barcelona. A més, també va suposar un fort impacte per als municipis de l’entorn.

Un espai decisiu en la història més recent del nostre país que us podem presentar en tota la seva integritat. El camp d’aviació de Rosanes conserva l’espai i les infraestructures: els refugis, la torre de control, els edificis dels comandaments, el menjador, la garita de vigilància, l’hangar, el xalet racionalista... i tot plegat enmig d’un entorn i un paisatge magnífics...
 

Itineraris

Podeu visitar el camp a través d’un itinerari senyalitzat que, a partir de recursos interactius i interpretatius, us permetrà anar descobrint un espai de memòria de primer ordre.

Podeu optar per una visita concertada, per a grups de fins a 30 persones.

Consulteu aquí tarifes i contacte.

Consulteu aquí l’itinerari “Patrimoni i memòria”

Video

Video del Centre de Documentació Històrica de la Garriga (CDH):  Aviació i guerra a la Garriga; el camp d'aviació de Rosanes i el bombardeig

Més informació

Consulteu aquí informació sobre el camp d'aviació al web www.aviacioiguerra.cat

Galeria: