Actuacions arqueològiques i de restauració al forn de ca l’Oliveró i a la vil•la romana de Can Terrers

Restauració al forn de ca l’Oliveró i a la vil•la romana de Can Terrers

Aquesta setmana s'han dut a terme treballs de restauració al forn d'obra de la masia de ca l'Oliveró, ubicada nord-est del municipi.

Durant l'actuació s'ha restaurat una de les parets cantoneres del forn, que s'havia ensorrat, i s'ha fet un control arqueològic per completar la documentació existent. El forn, probablement del segle XVIII, pertany a la masia de ca l'Oliveró que, durant anys, l'utilitzava per coure material d'obra (maons, teules, etc.) per a la pròpia casa. El control arqueològic s'ha realitzat sota la direcció de David Molina, de l'empresa Arrago SL, mentre que les obres de reconstrucció han anat a càrrec de personal de la brigada municipal.

D'altra banda, aquests dies també s'està fent una intervenció arqueològica a la vil•la romana de Can Terrers. Els treballs, que es preveu que finalitzin la setmana vinent, estan orientats a minvar els processos de degradació i garantir la conservació de les restes en les millors condicions possibles. Amb aquesta actuació es netejaran les estructures existents del jaciment i s'eliminaran les acumulacions de terra, pedres i la proliferació de vegetació. També es restauraran els enderrocaments utilitzant pedres del mateix jaciment i s'adequaran els terres d'alguns dels àmbits, tot protegint-los amb geotèxtil i gravetes. En aquest cas, els treballs de restauració són realitzats per les restauradores Dèbora Iglesias i Isabel Parra, de Crat Conservació i restauració SCP, amb l'ajuda del personal de la brigada municipal.

Totes dues intervencions han estat promogudes des de l'Ajuntament de la Garriga.

Galeria: